Ontwerp 2020-05-07T09:10:18+00:00

Welstandscommissie op hoofdlijnen akkoord met plan

Nieuwbouw op de kerk

De welstandscommissie is op hoofdlijnen akkoord met het plan voor nieuwbouw op de Fonteinkerk. Bovenop de voormalige kerk komen 3 extra bouwlagen. In totaal komen er 19 appartementen in het gebouw. Tijdens een participatietraject, geïnitieerd door de gemeente Leidschendam-Voorburg, is met omwonenden het zogenaamde ‘optopmodel’ bedacht. In oktober ontvingen we het positieve nieuws van de welstands- en monumentencommissie. Dit is een grote stap vooruit in de transformatie van kerk naar woningen

Het ontwerp van hp architecten

Pelle Poiesz van hp architecten: “Met veel toewijding zijn we met een mooi team van ontwerpers, bouwer en adviseurs het nieuwe complex aan het vormgeven. We hebben een intensieve periode achter de rug waarin we de uitgangspunten voor het ontwerp hebben afgestemd met de Welstand- en Monumentencommissie. Mijn waardering voor de Fonteinkerk is alleen maar groter geworden! En ik vind dat we een heel bijzonder ontwerp hebben gemaakt voor de optopping. De architectuur van deze nieuwe drie bouwlagen versterkt de sobere en ook wel eigenwijze architectuur van de Fonteinkerk. Ik verheug me erop om het ontwerp nu verder te verfijnen!”

Vervolg

De architecten gaan het ontwerp nu verder uitwerken om de omgevingsvergunning voor de (ver)bouw te kunnen aanvragen. Dat wordt een gecombineerde aanvraag met het verzoek het bestemmingsplan te wijzigen tot wonen. De verkoop van de appartementen staat gepland voor het tweede kwartaal van 2020.

Bekijk hier de totale planning van het project op de website.

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief:

Geïnteresseerd